Baggrund

Baggrund

Opvokset med mine forældre og lillesøster de første ni år af mit liv i Herstedøster sogn, i et nybygget forstadsmiljø med pasningsgaranti, cykel- og stisystemer for børn, nye børnehaver og skoler og grønne områder. Jeg jeg husker det som nogle af de bedste år af mit liv.


Vores rækkehus dengang kom med i Poul Hammerich "Danmarkskrønike", fordi min far malede vores husnummer med kæmpe tal på plankeværket. Det var egentlig fordi husene manglede farver, men også fordi mange børn ikke kunne finde hjem, da alle rækkehuse var ens. Med et stort 56 på havelågen kunne vi børn altid finde hjem.


Min mor arbejdede som tandlæge i skoletandplejen i Glostrup, senere Taastrup, indtil hun blev selvstændig. Min mors familie kommer fra Charlottenlund, hvor jeg er født. Min fars familie kommer fra Lolland og var gårdejere. Efter Herstedøster boede vi jeg nogle år på Lolland, hvor jeg gik på kristen privatskole tæt på Maribo domkirke, hvor jeg også er døbt og konfirmeret.

Mine gymnasieår boede min familie i København K, Trinitatis sogn. På andet år af teologistuidet flyttede jeg tilbage til Vestegnen, hvor jeg boede to år på kollegium. På sidste del af teologi fik jeg mulighed for at bo på Nordisk kollegium, Frihavns sogn, hvor jeg også begyndte i menighedsråd. Jeg var alumnerepræsentant og siden skipper på Nordisk kollegium, indtil jeg tog min afgangeksamen fra Københavns universitet i sommeren 1995.


Som voksen er jeg vendt tilbage til Vestegnen flere gange, f.eks. har jeg boet to uger i Villa Vision på Danmarks Teknologiske Institut, et fremtidshus mht. forbrug af vand, energi, elektricitet, det hus havde min far tegnet sammen med en anden arkitekt, Ivar Moltke.


Min første hustru kom fra Vestegnen, men desværre holdt det ægteskab ikke. Efter tre år fandt jeg sammen med min nye kone, som jeg har fået tre børn med, de fylder  9, 7 og 4 i år. Min familie holder i øvrigt meget af – i disse tider, hvor vores børn kun er i børnehave og skole fire timer dagligt at tage ud af byen og gå ture, ikke mindst på Vestvolden, hvor vi besøger de seks kæmper af genbrugsmaterialer af Thomas Dambo.


Til sommer har jeg været teolog i 25 år. Det første år var jeg i sømandskirken i Holland, siden England. Siden 1997 har jeg været sognepræst i Bispebjerg-Brønshøj provsti, først Kapernaum sogn, og siden januar 2012 i Bellahøj-Utterslev sogn. 


I snart tyve år har jeg kæmpet for de udsattes sag og lavet feltarbejde her. Danmarks første hjemløsehus, lå i mit gamle sogn, og sådan begyndte mit engagement for hjemløse. Der er stort set ikke det jeg gennem tiden har hjulpet hjemløse med: mad,tøj, frisør, fodpleje, medicin, alkoholafvænning, kontakt til familie, men vigtigst af alt samtaler og desværre også mange begravelser. I år jeg særligt ked af jeg ikke kan mødes med hjemløse pga. tiden og heller ikke deltage som talerør for de udsatte, både 1. maj i Fælledparken, Grundlovstale for udsatte på Minoriteternes Dag 5. juni på Christiania eller Folkemøde på Bornholm midt i juni måned.


Credits

Årets medarbejder, Bellahøj-Utterslev sogn, 2019

Repræsentant for Københavns kommune til Regentparrets "Det Frivliige Danmark", 2012

Roskilde Festivals store humanitære pris, 2012 

Roskilde Festivals lille humanitære pris, 2011

Kandidat til Københavns stifts bispeembede, 2009

2400 København Nordvest Bydelspris, 2006

 

Socialt arbejde

For psykisk sårbare som bestyrelsesmedlem, MammaMia Naboskole, 2018-

For hjemløse, mindehøjtidelighed på FNs fattigdomsdag, Rådhuspladsen, 2015-2016.2019

For hjemløse, Folkemøde 2015-2019

For flygtninge, Roskilde Festival, 2012
For hjemløse (som Folkekirkepræst), Roskilde Festival 2009-2011

For unge kristne, Stilhedens Katedral, Roskilde Festival, 2005-2008

For hjemløse, som stifter og leder af Gjaestebud, 2003-2013

For lokalområdet, som medlem, siden formand, socialudvalget, Bispebjerg Lokaludvalg 1998-2004

For social-etisk arbejde, medstifter af Københavns stiftsudvalg for diakoni, 1999-2009


Teologisk produktion

Prædikener til begge tekstrækker, udgivet delvist i præsteforeningens Blad 2010-2011

 

Teolgiske oplæg som hovedtaler

SUS konference om udsatte, Middelfart 2015

EGV konference om ensomhed, Nyborg Strand 2015